Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Stocken, foto.

Stocken

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Orusts föreningsvecka 2021

Nu är det äntligen dags Orusts föreningsvecka igen. Den 8-11 november bjuds du på fyra spännande och intressanta föreläsningar. Föreläsningarna är kostnadsfria, men du behöver boka biljett.

Orusts föreningsvecka är en vecka med arrangemang och föreläsningar med fokus på föreningsutveckling, inspiration och psykisk hälsa. Arrangörer är RF-SISU Västra Götaland, Orust kommun och Orusts Sparbank i samverkan med föreningarna på Orust.

Du bokar biljett till föreläsningarna på Nortic.se.

Program

Talangutveckling inom ungdomsidrotten, Orust kommun <kommun@orust.se>

Måndag 8 november
Klockan 18:00
Ängås aula, Svanesund
200 platser

Orusts Sparbanks ungdomsledarstipendium delas ut under kvällen.

Det finns många åsikter om hur vi skall utveckla våra unga idrottare för att de skall få dem att fortsätta och få en så lång och framgångsrik karriär som möjligt. Men vad säger egentligen forskningen om talangutveckling, hur ser vägarna till framgång ut och vad vet vi om de miljöer där ungdomar utvecklas som människor och idrottsutövare?

Foto på en man.

PG Fahlström.

Mitt liv äger ingen, Loui Sand

Tisdag 9 november
Klockan 18:00
Ängås aula, Svanesund
200 platser, åldersgräns 13 år

Loui Sand är tidigare landslagsspelare i damlandslaget och nu spelandes i Kärra HF i herrallsvenskan. Loui berättar mycket öppenhjärtligt om hur det är att vara mörkhyad i Sverige, adopterad, transsexuell och hur det är att komma ut som homosexuell och såklart om sin idrottskarriär och maktmissbruk.

Foto på en man.

Loui Sand.

Dopning och den farliga jakten på superkroppen, Jonas Karlsson

Onsdag 10 november
Klockan 18:00
Ängås aula, Svanesund
200 platser

Orust Sparbanks kulturstipendium delas ut under kvällen.

Efter att ha guidat miljontals tittare genom sommarens olympiska spel ger sig journalisten och tv-profilen Jonas Karlsson nu ut på en ny turné bland landets skolor, kommuner och föreningar för att föreläsa om det ämne han brinner för att sätta på kartan: dopning.

Foto på en man.

Jonas Karlsson.

Att välja livet, Emma Igelström

Torsdag 11 november
Klockan 18:00
Ellösparken, Ellös
200 platser

Emma är för den stora massan känd för alla sina mästerskapsmedaljer i vattnet. Men bakom framgången så dolde sig också en kamp med flera år av psykisk ohälsa. När Emma slutade simma eskalerade de mörka krafterna i hennes liv och hon fick göra en helomvändning för att hitta tillbaka till sig själv.

Foto på en kvinna.

Emma Igelström.

Återställ
Hjälp oss bli bättre