Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tvestjärten, foto.

Tvestjärten

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2014-06-05

Orusts Sparbanks Kulturstipendium år 2014

Utskottet för samhällsutveckling beslutade att tilldela Orusts Sparbanks kulturstipendium för 2014, som uppgår till 25 000 (tjugofemtusen) kronor, till Magnus Heiel Ekeborg och Nanna Mück med hälften vardera.

Stipendiet går i år till två musiker som vill utveckla sina olika talanger för att nå de mål som de satt upp. Årets pristagare är väl förtjänta att bli uppmärksammade för sina kunskaper och för sina ambitiösa mål. De är också några av alla de fantastiska unga artister som kommer från Orust.

Motivering

Nanna Mück, 28 år från Slussen

Nanna har under tre år skrivit över 100 låtar. Nu har Nanna släppt två singlar som spelas på radion. Nanna vill med sin musik ge lyssnaren musikaliska sagor som berör och ger nya dimensioner. Nanna får stipendiet för att kunna lägga all kraft på att utveckla sin musik.

Magnus Heiel Ekeborg, 23 år från Tegneby

Magnus är gitarrist och kompositör. Han verkar inom flera olika musikstilar som jazz, rock, pop och klassiskt. Magnus studerar barockkontrapunkt vid Uppsala Universitet samtidigt som han spelar och komponerar.  

Magnus håller på att bygga upp en inspelningsstudio för att spela in musik och för att undervisa andra musiker. Syftet är att kunna spela in musik som berör lyssnaren och för att dela sin kunskap med andra. Magnus får stipendiet för att kunna utveckla denna satsning.

Orustdagen

Stipendiet delas ut på Orustdagen den 14 juni på Tofta gård.

Återställ
Hjälp oss bli bättre