Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tuvesvik, foto.

Tuvesvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2015-06-03

Orusts Sparbanks Kulturstipendium år 2015

Utskottet för samhällsutveckling beslutade att tilldela Orusts Sparbanks kulturstipendium för 2015 till Emelia Hansson och Malin Hansson som delar prissumman på 25 000 kronor.

Stipendiet tillfaller i år två talangfulla ungdomar som valt teater respektive design som sina uttryckssätt.

Motivering

Emelia Hansson

Emelia Hansson från Brattorp började som 11-åring i Orusts teaterförening och har varit med i uppsättningar som Ronja rövardotter. Emelia har gått en gymnasieutbildning i dans och musikal i Lund och fick under denna tid en filmroll i kortfilmen Kärlek kl. 03:56. Filmen vann publikens pris på Pixel filmfestival 2013 och har visats på Los Angeles Film Festival. Det finns också en roll i Wallandersfilmen Förvunnen på meritlistan. Nu ska Emelia ta ett nytt spännande steg i sin utveckling genom att gå en ettårig filmutbildning på Prauge Film School.

Malin Hansson

Malin Hansson från Nösund studerar på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng där hon läser en ettårig konstutbildning i bild och form. Målet är att komma in på någon av skolorna Formakademien i Lidköping, Nyckelviksskolan i Stockholm eller Dômen konstskola i Göteborg. Malin ska använda sin del av stipendiet för att skaffa konstnärsmaterial som behövs för skapandet och för att förbereda henne inför den kommande utbildningen som ska ge än större förutsättningar i hennes kreativa skapande.

Orustdagen och Orusts Sparbank

Priset är instiftat av Orusts Sparbank. Det är kommunstyrelsens utskott för samhällsutveckling som utser stipendiaterna.

Priset delas ut på Orustdagen den 13 juni i Svanesund.

Återställ
Hjälp oss bli bättre