Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tuvesvik, foto.

Tuvesvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Orusts stora Evert Taube-pris 2016

Årets mottagare av Orusts stora Evert Taubepris är en man som stolt bär Evert Taubes berättartradition vidare. 2016 års mottagare är Mauro Scocco.

Foto på en en man och hans gitar, han som sitter i en soffa

2016 års mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris är Mauro Scocco.

Pristagaren till Orusts stora Evert Taube-pris väntar runt hörnet

Orusts stora Evert Taube-pris är instiftat av Orusts Sparbank och Orust kommun i samarbete med Taubespelen. Priset delas ut för sjätte gången och 2016 går det till en artist som varit produktiv i över 30 år.

Hörnen har varit en central del i de texter han blivit mest känd med. För där står han, i hörnet vid Seven eleven och runt hörnet väntar himlen.

Motiveringen till årets pristagare

Årets pristagare har en lång och framgångsrik karriär som kompositör och textförfattare. Sedan tidigt 80-tal har han försett både sig själv och många av våra mest ansedda artister med välskrivet material.

Som lyriker är han en betraktare som har hittat sin egen unika berättarton som med några enkla drag fångar lyssnarens uppmärksamhet. I skenbart enkla melodiska texter visar han på det stora i människans situation och lyfter det ovanliga ur vardagen.

Längtan efter kärlek, brustna relationer och obesvarade frågor. Här målas upp känslor av vemod vars skugga ändå har en ljus nyans. Här finns hoppet och tron på det goda. Detta är ett textförfattande som även fanns hos Evert Taube.

Vår pristagare är en mästare i att med det skrivna ordet förmedla en känsla. En sommartom stad, en vinterkall natt eller sorgen i ett brustet hjärta. Känslan finns där mellan orden.

Årets mottagare av Orusts stora Evert Taubepris är en man som stolt bär Evert Taubes berättartradition vidare. 2016 års mottagare är Mauro Scocco.

Priset delas ut på Orustdagen

Priset kommer att delas ut på Orustdagen den 18 juni i Svanesund. Förutom prisceremoni blir det framträdande av Lotta Engberg och lokala artister.

Det kom ett tack från Mauro

Ingen har som Evert Taube med sina sånger skrivit in sig i den svenska folksjälens DNA. Han är en sann gigant inom sitt område och det är med stor tacksamhet och ödmjukhet jag tar emot Orusts Stora Evert Taubepris 2016

Foto på en man på en scen.

Mauro Scocco tar emot Orusts stora Evert Taube-pris.

Återställ
Hjälp oss bli bättre