Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Kråksundsgap, foto.

Kråksundsgap

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Orusts stora Evert Taube-pris 2017

Årets mottagare av Orusts stora Evert Taubepris är en man som stolt bär Evert Taubes berättartradition vidare. 2017 års mottagare är Kenneth Gärdestad.

Foto på en en man i keps, regning bakgrund

2017 års mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris är Kenneth Gärdestad

Motiveringen till årets pristagare

Årets pristagare är en lyriker i sin renaste form. Han har skrivit och varit med att skapa några av våra mest älskade sångtexter. Hans författarskap finns i den sfär av odödliga textförfattare som exempelvis Evert Taube.

Vår pristagares texter förmedlar längtan, hopp och vemod. Han beskriver för oss bekanta platser och känslor med en ny penna och blick. Samtidigt finns där även finurliga ordvändningar som ger extra krydda till berättelserna. Det är texter som kommer att leva i den svenska folksjälen för långa tider framöver. Detta är en lyriker i Evert Taubes anda.

Hans texter är en stor del av den enorma framgång som hans broder rönte och det är en låtskatt som har en given plats i svensk musikhistoria.

Orusts stora Evert Taubepris 2017 går till Kenneth Gärdestad.

Det kom ett tack från Kenneth

Jag vill framföra ett stort tack för priset. Jag är djupt hedrad och inte så lite smickrad över att få ett erkännande i Evert Taubes namn. Att det skrivna ordet betydelse lyfts fram i ett pris och att jag får det för mitt författande är hedrande. Det värmer mig verkligen att det Ted och jag åstadkommit finns med och uppskattas av så många.

Relaterad information

Foto på en en man i keps på en scen.

Kenneth Gärdestad tar emot priset på Taube-festivalen.

Återställ
Hjälp oss bli bättre