Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Långelanda, foto.

Långelanda

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-10-31

Ungdomens hus tar form

Ombyggnaden av den tidigare fritidsgården i Henån är nästan klar. Renovering är klar och nu pågår tillbyggnaden av annexet för fullt. Taket är på plats och planen är att det ska vara klart innan årets slut.

Foto på en vit byggnad och byggnadställningar

Ungdomens hus i Henån

Ungdomens hus i Henån har renoverats och byggs nu till med cirka 70 kvadratmeter. När allt är klart kommer Ungdomens hus att svara upp mot ungdomarnas önskemål om en mötesplats, en trivsam miljö och möjlighet till en bredd av aktiviteter.

- Det känns jättebra säger Malin Andersson som är en stolt fritidschef. Vi är så glada över att vi har fått möjlighet att ge verksamheten den kvalitén den behöver med de nya lokalerna. Nu ska ungdomarna få bo in sig och sätta sin prägel på huset.

Ungdomarnas synpunkter varit i fokus under hela projekteringen och de har önskat bland annat musikrum och större kök. I annexet finns det plats bland annat plats för allt från scenframträdanden, replokal, inspelningsstudio till möten eller bordtennis.

- Det flyter på väldigt bra, inget har hängt upp sig och det följer tidsplanen, konstaterar fastighetschef Ronnie Nilsson.

Fritidsenheten har flyttat från kommunhuset och har nu sina kontor i Ungdomens hus. Planen är att den nya delen ska vara klar för inflyttning i december. Ungdomens hus har öppet som vanligt under ombyggnaden.

Relaterad information

Foto på en vit byggnad och byggnadställningar

Fritidschef Malin Andersson, fritidsledarna Ulla Hagman och Hans Hallberg samt fastighetschef Ronnie Nilsson framför det nybyggda annexet på Ungdomens hus.

Foto på en vit byggnad och byggnadställningar

Fritidschef Malin Andersson vid Ungdomens hus i Henån.

Återställ
Hjälp oss bli bättre