Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Skeppersholme Käringön, foto.

Skeppersholme Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-12-06

Veckans boktips, Böcker om bröd

Denna veckan tipsar vi om Martin Johanssons böcker om att baka bröd.

Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar och Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar av Martin Johansson.

Veckans boktips från Eva på Henåns bibliotek:

Martin Johanssons böcker om bröd

I våras korade radioprogrammet Meny de kokböcker som betytt mest för svenskarna. Martin Johanssons första böcker, Surdegsbröd: recept och tips från en hemmabagare och Enklare bröd: recept på knådfria bröd med och utan surdeg utnämndes till ”Två bakböcker som förändrade Sverige”.

Ytterligare tre böcker har det blivit:

  • Bröd, bröd, bröd: recept, råd och genvägar
  • Bröd och pizza: surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
  • Baka bröd: recept på knådfria bröd med och utan surdeg.

I Enklare bröd finns ett recept som jag ännu inte tröttnat på. En deg som får jäsa över natten – eller över dagen, har bara fyra ingredienser, och en fantastisk smak! Det är den långa jästiden som ger bröden arom.

Ett tips från Martin som jag har anammat är att väga ingredienserna, det blir lätt för mycket mjöl när det hälls i ett litermått.

Återställ
Hjälp oss bli bättre