Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tegneby, foto.

Tegneby

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2020-11-27

Veckans boktips, Gudars like av Meg Rosoff

Meg Rosoff är flerfaldigt prisbelönt ungdomsförfattare. Flera av hennes böcker finns att låna i e-boksformat på Biblio.

En bok och en mobiltelefon på ett bord.

Gudars like av Meg Rosoff.

Linda i Svanesunds bibliotek tipsar om:

Gudars like av Meg Rosoff

Bokens titel känns säkert igen av många. Det är en bit ur en strof från en av världslitteraturens mest kända dikter, Fragment 31 av Sapfo, som handlar om olycklig kärlek. Och det är säkert ingen slump att boken bär just denna titel.

Bröderna Kit och Hugo ska tillbringa sommaren i berättarjagets familjs sommarhus. Kit och Hugo är varandras motsatser. Kit är utåtriktad, oemotståndligt charmig, snygg och van att ta det han vill ha. Hugo är tillbakadragen och betraktande. Trots att berättarjaget kan se igenom Kits lek med de känslor som han vet att han lockar fram kan hon inte låta bli att dras till honom. Och hon är inte ensam. Snart är hennes syster ihop med Kit, helt omedveten om hans samvetslösa kärleksspel. Hugo försöker varna men kan mest bara stå och se på när hans bror förför och förgör.

Meg Rosoff är flerfaldigt prisbelönt ungdomsförfattare som hunnit ge ut flertal titlar sedan hon debuterade vid 46 års ålder med boken Så har jag det nu. Den finns i bibliotekets e-bokstjänst Biblio, precis som Älgbarnet och Justin Case.

Återställ
Hjälp oss bli bättre