Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Segelskutan Westkust, foto.

Segelskutan Westkust

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Bästa skolkommun 2020

Orust placerar sig på plats 32 av Sveriges 290 kommuner i Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun. I Västra Götalands län rankas Orust som nummer fem av 49 kommuner.

I rankningen tittar Lärarförbundet på saker som lärartäthet, andel behöriga lärare, resurser till undervisningen och elevernas studieresultat. Friska lärare, andel utbildade lärare, resurser, lärarlöner och fullföljd gymnasieutbildning gör Orust till en högt rankad skolkommun. Snittplaceringen för kommunerna i Västra Götaland är 150 av 290.

- Jag vill börja med att säga ett stort grattis till alla duktiga medarbetare inom Sektor lärande. Vi vet också att vi har en del att arbeta med säger kommundirektör Henrik Lindh. Bland annat är det antalet godkända elever i årskurs 9 som vi har ett stort fokus på och jag ser fram mot nästa år. 2020 års goda skolresultat räknas då in i 2021 års ranking.

Lärarförbundet utser Sveriges bästa skolkommun för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som skolans huvudmän. Undersökningen är den största i sitt slag. Till grund för rankningen ligger tio kriterier som Lärarförbundet bedömer som viktiga för att mäta skolans arbetsförutsättningar och resultat.

Återställ
Hjälp oss bli bättre