Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Härmanö Gullholmen, foto.

Härmanö Gullholmen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2020-03-18

Information till vårdnadshavare, Covid-19

Vi håller oss uppdaterade om händelseförloppet och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och vår regering ger, följer vi.

COVID-19 Illustration, created at the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Viktigast just nu är att vi alla tar ansvar för att försöka fördröja smittspridning, och samtidigt skydda de äldsta och sköraste mot sjukdomen.

Därför vill vi be er att ni låter era barn stanna hemma om de påvisar symtom på sjukdom. Från myndigheternas sida säger man att du ska vara hemma även vid lätta symtom. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam. Vidare ber vi er respektera rekommendationen som vi fått att både barn och vuxna ska stanna hemma tills de är helt friska och ytterligare två dagar.

På våra förskolor och skolor har vi vidtagit de åtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderat.

  • Handtvätt flera gånger per dag
  • Skärpta rutiner kring städning
  • Förändrade rutiner kring måltider
  • Hälsar inte på varandra i hand
  • Ökat mängden idrott utomhus
  • Minimerat aktiviteter som samlar många

Från onsdagen 18 mars har vi inte längre öppet vår gymnasieskola och vår kommunala vuxenutbildning. Verksamheten är igång genom att vi undervisar på distans.

Vi får mycket frågor kring om du kan skicka ditt barn till förskolan eller skolan om någon i övriga familjen är sjuk. Rekommendationen är att alla som är friska och inte påvisar symtom ska vara i verksamheten. I detta läge rekommenderar Folkhälsomyndigheten inte att någon är hemma för säkerhets skull. Bedömning om ditt barn är sjukt gör du som förälder på morgonen. Om något barn blir sjukt under dagen är det vår personal som gör bedömningen att barnet måste skickas hem.

Som ni alla märkt så kommer det dagligen nya riktlinjer från våra myndigheter. Vi ber er därför vara uppmärksamma på ny information till vårdnadshavare som kommer via Unikum.

Vår målsättning är att våra verksamheter ska fortgå med så få störningar som möjligt men vi har de sista dagarna haft många elever och personal frånvarande vilket givetvis gör att vi måste hantera uppkomna situationer genom förändringar i vår organisation.

Skolbussarna kan komma att påverkas. Västtrafik uppmanar alla att söka sin resa i förväg i Reseplaneraren eller i appen Västtrafik To Go för att vara säker på att din tur går som vanligt. Det går också bra att ringa Västtrafiks kundtjänst.

Du kan se alla trafikförändringar på Orust på Västtrafiks sida Trafikinformation genom att välja Orust kommun.

Återställ
Hjälp oss bli bättre