Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Måseskär, foto.

Måseskär

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-04-12

Nyinvigning av Tvets förskola

Nu har vi nyinvigt den renoverade förskolan i Tvet med ett race. Det var ett race på trehjuling med flak mellan kommundirektören, förskolechefen och fastighetsägaren, alla coachade av var sitt förskolebarn.

Vem vann? Det gjorde alla. Föräldraengagemanget är starkt i Tvet och boende i området har alltid sett Tvets skola och förskola som betydelsefull. I januari 2018 sålde vi fastigheten till Tvets Fastighetsbolag AB som ägs av föreningen Tegneby Framtid. Nu hyr vi lokaler av dem för att bedriva kommunal förskola.

- Det är så roligt att äntligen få flytta in i de renoverade lokalerna säger förskolechef Anita Ingemanson. Men det varit en krävande process. Mina medarbetare har gjort en fantastisk insats. De har rensat och flyttat allt material samtidigt som de bedrivit undervisning och tänkt framtid.

Fastighetsbolaget har byggt om de tidigare skollokalerna för att passa förskolans verksamhet. Förskolechef och pedagoger har varit delaktiga under hela processen. Nu finns det anpassad inredning, nya entréer, golvvärme, nya toaletter och skötrum. Fokus har även varit på lösningar som håller nere driftkostnader, som LED-belysning med censorer och återvinning för ventilation och värme. Två avdelningar är klara och en avdelning är klar inom kort. Fastighetsbolaget kommer även renovera matsal och personalutrymme.

Relaterad information

Kommundirektören förbereder sig inför racet mot förskolechefen och fastighetsägaren.

Återställ
Hjälp oss bli bättre