Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vintervallen, Hermanö, foto.

Vintervallen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-10-21

Säkerhet till tusen, för syns skull

Alla elever från förskoleklass till år 6 i grundskolan har fått var sin reflexväst för att synas bättre på väg till och från skolan och skolbussen.

Två barn med reflexväst.

Kiara och Emelie Ljungberg samt Elin Svensson, Bergkvarabuss. Foto Erika Olofsson.

Nu när det för varje dag blir mörkare ökar också risken för tillbud och olyckor.

- Vi har delat ut runt ett tusen västar till de yngre eleverna, på låg- och mellanstadiet, säger Anna Sandberg, folkhälsostrateg. Vi tycker det är viktigt att alla elever får vars sin väst inte bara de som åker buss.

Viktig att alla syns i trafiken

Det är vår förhoppning att du som vårdnadshavare hjälper till och berättar för barnen varför det är viktigt att synas i trafiken, inte enbart under färd till och från skola utan även på fritiden. Trots allt är det en billig livförsäkring.

Idén kom från bussbolaget och västutdelningen är ett led i deras säkerhetsarbete som också innefattar inventering av hållplatser som eventuellt behöver förbättras. På många platser kan det med små enkla medel, till exempel klippa buskar och liknande, dels förbättra för bussförarnas arbetsmiljö så att de kan planera sin körning på ett säkert sätt men framförallt öka säkerheten för dig som åker buss.

- Vi på Bergkvarabuss kom med ett förslag och kommunens Folhälsoråd hängde på. Vi tyckte det var en positiv sak att göra tillsammans, säger Elin Svensson, utbildningssamordnare på Bergkvarabuss i Henån.

Relaterad information

Text

Återställ
Hjälp oss bli bättre