Familj, barn och ungdom

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Det finns därför olika stöd och verksamheter som riktar sig till familjer, barn och ungdomar.

Flicka med långt hår bär en pojke på ryggen. De är på en stor äng och solen lyser.

För dig som är under 25 år finns ungdomsmottagning, UMO, på nätet. Där kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.

Tjejjouren Väst kan du alltid ringa när du funderar över något och du inte vet vem du ska fråga. Inga frågor är dumma och inga problem är för små.

Frivillighet eller tvång

Vi utreder behov och beviljar bistånd till barn, unga och familjer. Det vi gör bygger på frivillighet, men under vissa förutsättningar kan vård- och behandlingsinsatser ske med tvång.

Varje beslut som rör ett barn eller ungdom måste grunda sig på en utredning och bedömning om vad som är bäst för just dig i din situation.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.