Biblioteket på distans

Du kan låna böcker, ljudböcker, filmer, tidskrifter och språkkurser digitalt hemifrån med ditt bibliotekskort. Du kan också söka stipendier i databasen Global Grant.

biv.se

Bibliotek i Västs webbsida där du kan reservera och låna om. Du hittar även e-böcker och strömmande film och kan låna direkt här. Det finns nyhetslistor och topplistor och bibliotekens öppettider. Du hittar också länkar till Biblio, Cineasterna, Pressreader och uTalk.

Biblio

Med appen Biblio kan du låna två e-böcker eller e-ljudböcker i veckan. Lånetiden är fyra veckor. Du hittar appen i Appstore eller Google Play. Logga in med ditt bibliotekskort och din pinkod och välj Bibliotek i Väst som ditt bibliotek.

Cineasterna

På Cineasternas webbsida får du tillgång 2700 kvalitetsfilmer från hela världen. Du kan låna fyra filmer i månaden. Välj Bibliotek i Väst som ditt bibliotek. Logga in med ditt bibliotekskort och pinkod. Eller låna filmerna direkt på biv.se.

PressReader

Med PressReader kan du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen. Du går till biv.se och loggar in med ditt bibliotekskort och pinkod. Sen går du in på länken Pressreader hemifrån.

Alex författarlexikon

Här kan du hitta information om författare, genrer och epoker. Och ett quiz. Du loggar in med ditt bibliotekskort.

uTalk

Med appen uTalk erbjuder biblioteket språkkurser på 140 olika språk.

Global Grant

Databas med svenska och utländska stipendier, bidrag och anslag. Du kan logga in med numret på ditt bibliotekskort. Hemifrån eller på ditt bibliotek.

Världens bibliotek

På varldensbibliotek.se hittar du e-böcker och e-ljudböcker på andra språk än svenska. Skapa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna så mycket du vill, helt gratis.

Litteraturbanken

Svensk skönlitteratur och andra texter om det litterära kulturarvet i digitalt format. Allt är fritt tillgängligt.

Bläddra

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på minoritetsspråken romani chib och samiska.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.