För barnen på biblioteket

På Orust finns tre bibliotek som både är skolbibliotek och folkbibliotek. Vi samarbetar även med skolbiblioteket i Henåns skola, förskolan och Familjecentralen.

Barn läser en bok, sittandes på en bänk. Runt om står en massa bokhyllor fyllda med böcker.

Öppna förskolan och biblioteket

Några gånger om året kommer barnbibliotekarien till Familjecentralens öppna förskola. Då läser vi böcker och ramsar tillsammans. En stund med barnen som är 0-6 månader och en stund med barnen som är 0-12 månader. Ibland har vi tipspromenad och sångstund tillsammans. Vi ordnar också föredrag om läsning för små barn.

De små barnens bok

Alla nyfödda barn får en bok som heter De små barnens bok. Du kan hämta boken på biblioteket eller när barnbibliotekarien hälsar på hos öppna förskolan.

Barnteater

Några lördagar om året är det teater för hela familjen i Kulturhuset Kajutan. Barnen får också gå på teater med förskolan varje år.

Sexårsboken

Biblioteket ger alla som fyller sex år en bok. De får boken när förskoleklassen besöker biblioteket. Då får barnen också ett eget bibliotekskort.

För äldre barn

En gång i månaden är det bokklubb på Henåns bibliotek. Bokklubben heter Lyssna och Pyssla. Den passar för barn som går i trean, fyran, femman eller sexan. Vi tipsar varandra om bra böcker. Sen lyssnar vi på ljudbok och fikar och pysslar.

För pedagoger

Biblioteken i Ellös, Varekil och Svanesund är både skolbibliotek och folkbibliotek. Är du pedagog? Då kan du prata med bibliotekarien på din skola för att ta se hur vi kan hjälpa dig. Henåns skola har ett eget skolbibliotek som skolans personal och elever kan använda.

Arbetar du inom förskolan? Då kan du få hjälp med val av böcker. Du kan också boka ett besök av en bibliotekarie i din barngrupp.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.