Föreningar och föreningsliv

Föreningslivet på Orust är stort och blomstrande.

En kajak syns i fjärran i motljus på det blåa havet.

Aktiva i föreningar och organisationer lägger ner ett stort arbete för att erbjuda många olika typer fritidsaktiviteter. För det kommunala stöd som kommer föreningsliv och organisationer till del får alla som bor här mångfalt tillbaka i form av olika aktiviteter.

Det flesta fritidsaktiviteter skapas av föreningslivet och studieförbunden. Vi delar årligen ut föreningsstöd enligt riktlinjer beslutade av fullmäktige. Huvudinriktningen är framförallt att ge möjlighet till generationsöverskidande aktiviteter för en jämlik och meningsfull fritid för alla åldrar. Stöden ska gå till aktiv verksamhet öppna för alla.

Hitta en förening

På Orust finns över 100 olika föreningar. Med hjälp av Föreningsregistret, FRI Webb-Förening, kan du söka bland de föreningar som registrerat sin verksamhet.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.