Hälsoslingan

Det finns en Hälsoslinga i Ellös, Henån och Svanesund. Alla är lämpliga för promenad och de är mellan 1,2-1,4 kilometer långa.

De flesta former av friluftsliv betyder fysisk aktivitet, som i sig har många positiva hälsoeffekter för både kropp och själ.

Fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa och det kan vara fritidsaktiviteter som friluftsliv, motion, fysisk träning, idrott, trädgårdsarbete, aktivitet i arbetet eller hemmet samt aktiv transport i vardagslivet i form av till exempel promenader och cykling.

Samarbete

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla vuxna från 18 år och uppåt, bör vara fysiskt aktiva i sammanlagt 150 minuter i veckan. Intensiteten bör vara minst måttlig. Aktiviteten bör spridas ut över flera av veckans dagar och utföras i pass om minst 10 minuter.

Hälsoslingan är ett samarbete med Capio Vårdcentral och Västra Götalandsregionen.

Bild över en karta.

Hälsoslingan Ellös.

Bild över en karta.

Hälsoslingan Henån.

Bild över en karta.

Hälsoslingan Svanesund.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.