Kulturskola

I vår kulturskola kan du uppleva glädjen i att spela instrument, dansa, sjunga och spela teater. För närvarande får cirka 370 elever undervisning i kulturskolan.

Man spelar gitarr.

Vi försöker så långt som möjligt att erbjuda undervisning i musik under skoltid på din skola. Våra musiklärare reser runt mellan de olika skolorna. Efter skoltid erbjuder vi dans, drama, teater och kör.

Du behöver inga förkunskaper, all undervisning utgår från din kunskapsnivå, ditt mål och ditt intresse. Du har din lektion en speciell dag och tid varje vecka, antingen enskilt eller i grupp. På lektionerna får du inspiration, tips och nya uppgifter att öva på hemma.

Kulturskolans fokus för musik ligger på orkester, kör och ensemblespel för att öka vi-känslan och motverka utanförskap.

Det finns en glädje i att kunna uttrycka sig på fler sätt än bara genom ord. Det ger ökat självförtroende och är något du kan ha nytta och glädje av hela livet vart du än befinner dig i världen. Ny hjärnforskning visar också på nyttan av att delta i kulturaktiviteter. Det är viktigt och har ett stort värde för individen, för gruppen och för samhället. Vi är glada över att få vara med i det arbetet.

Bra att veta

  • Kan vi inte erbjuda plats i kulturskolan direkt, så placeras du i kö.
  • Du spelar så långt det är möjligt under skoltid.
  • Kulturskolan har ett begränsat antal instrument för uthyrning.
  • När du vill sluta är det din målsmans ansvar att meddela detta till kulturskolan, antingen skriftligt, via e-post eller via telefon.
  • Vi som arbetar inom skolan är högskoleutbildade pedagoger eller musiker.
  • Vi finns på Facebook.

Kontaktuppgifter

Rektor Elisabeth Ahlberg-Lööf
Telefon 0304-33 42 26

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.