Anpassad utbildning för vuxna

Du som har fyllt 20 år kan läsa inom anpassad utbildning för vuxna. Det finns många kurser du kan välja mellan.

Anpassad utbildning för vuxna till dig som tidigare gått i grundsärskola, träningsskola, gymnasiesärskola eller har en förvärvad hjärnskada.

När du studerar som vuxen får du stöd i det livslånga lärandet med att lära om och lära nytt hela livet. Du utvecklar dina kunskaper och din kompetens som syftar till att stödja dig i din personliga utveckling och att ge dig nya möjligheter, att stärka din ställning på arbetsmarknaden, och att vara med i samhället.

Grundläggande och gymnasienivå

Du har rätt att läsa på grundläggande nivå, anpassad grundskola eller träningsskola, om du vill läsa kurser som du saknar eller behöver. Du kan läsa gymnasienivå, anpassad gymnasieskola, om du vill läsa kurser som du behöver och saknar kunskaper i.
Du har även möjlighet att läsa kurser och ämnen inom andra skolformer.

Upplägg

Undervisningen sker i lugnt tempo. Innehållet i dina studier och lektioner planerar du och din lärare tillsammans. Din individuella studieplan utgår från dina unika förutsättningar, intressen och behov samt kursplanerna.

Låter det intressant

Då är du välkommen att kontakta oss, så får du mer information och så gör vi din ansökan tillsammans.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.